Ce faci cand nu esti chemat la interviu?
De ce este important interviul? Un interviu este ca o porta spre drumul sperantei, drumul spre lumea in care tu aspiri spre implinire financiara, profesionala si, indirect, personala.
Un job reprezintă mai mult decat un mod de a-ti castiga existenta, desi inclusiv acest aspect este important. Un job este oportunitatea unor venituri care te ajuta sa implinesti vise. Este modul in care cunosti noi colegi, legi noi relatii. Un loc de munca poate modul in care tu oferi lumii abilitatile tale.
Din aceste motive, sa treci de interviul de angajare reprezinta un pas important pentru a avea un job nou. Si, totusi, in ciuda faptului ca ai un CV exemplar presarat cu calificari si experiente care ar trebui sa determine companiile sa fii prima lor alegere, totusi, nu se intampla nimic. Incepi sa te inscrii pe si mai multe platforme de job-uri, incepi sa trimiti email-uri si totusi, in ciuda efortului tau pare ca nici un angajator nu este interesat de ceea ce ai de oferit. Acest lucru se intampla din mai multe motive si, nu pentru ca nu esti o persoana care sa nu faca fata unui anumit job.
Nu este o solutie sa te inscrii pe orice platforma care apare numai pentru a avea un job. Cu cat se vor aduna mai multe refuzuri cu atat se aduna mai mult frustrarea. Cel mai important lucru pe care poti sa il faci atunci cand nu primesti nici un raspuns este sa iti indrepti atentia asupra CV-ului. Raspunsul la intrebarea ,,de ce nu esti chemat la interviu?” ar putea fi chiar in CV-ul pe care il trimiti peste tot.
Ce trebuie sa faci pentru a fi chemat la un interviu?
In primul rand, iti sugeram sa iti iei o pauza bine meritata si sa incetezi sa aplici sub influenta stresului de a avea cu orice pret un loc de munca. Chiar daca ai auzit de multe ori ca este bine sa fii perseverent atunci cand ai nevoie de un loc de munca, este mai bine sa faci totul cu cap, dupa un plan bine stabilit.
Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa analizezi cu atentie acel CV online sa vezi daca ai omis ceva sau daca informatiile sunt actualiate. Este foarte important ca CV-ul sa contina toate informatiile la zi si sa fie relevante. Considera experienta ta si abilitatile pe care le ai si descrie-le adecvat. Este posibil si ca CV-ul sa fie prea lung, iar angajatorul sa treaca pur si simplu peste acesta tocmai din acest motiv. Nu este necesar sa treci pe CV si acele locuri de munca pe care le-ai avut inca din timpul liceului. Personalizeaza aplicatiile pentru locurile de munca vizate astfel incat sa se plieze pe cerintele solicitate. De exemplu, daca postul vizat este in domeniul financiar bancar atunci, cu siguranta nu vei trece pe CV abilitatile tale de ospatar pe care le-ai avut in liceu.
Analizeaza-ti abilitatile si creeaza-ti un plan concret
Analizeaza-ti toate abilitatile si gandeste-te foarte bine care este tipul de loc de munca pe care ti l-ai dori, astfel incat sa nu fie necesar sa faci compromisuri. Un job pe care il iei doar pentru ca trebuie sa faci un compromis in curand te va arunca inapoi in procesul de cautare in care te-ai aflat si nu a returnat rezultate prea multumitoare. Uneori este nevoie si de reimprospatarea abilitatilor pe care le ai prin participarea la un curs, webinarii, sa citesti carti legate de domeniul in care doresti sa te angajezi. Astfel, vei putea sa iti sporesti sansele de a fi selectat pentru un interviu.
Procesul de cautare al unui loc de munca poate sa fie usurat si de apelarea la un consilier in cariera, acesta poate sa te ajute sa construiesti un plan concret si sa iti recapeti increderea in a gasi un loc de munca.
Sunt aici sa te asist in a obtine locul de munca dorit.